top of page

Debatt: maktmisbruk

Dato: 10.november
Sted: Nordic Black Theatre & Cafeteatret
Arrangør: Værsågod

Tidspunkt: 12.00-14.00

Det er dessverre ikke gitt at en skuespiller kan føle seg trygg på arbeidsplassen.
Hva vil det egentlig si å være trygg? Hva kan vi gjøre for å forhindre diskrimineringen vi stadig møter? Værsågod skal nå ta debatten om seksuell trakassering, diskriminering og maktmisbruk inn i festivalen og belyse temaet på en ny måte.

 

På senhøsten 2018 er det ett år siden bevegelsen #stilleforopptak først tok kvinnene i bransjen med storm, og like etter resten av Norge ved offentliggjøring av historier i Aftenposten og på Nationalteaterets markering. Dette vil Værsågod markere under VærsågodFest den 10.november 2018. 

Gjennom et tett samarbeid med Iselin Shumba, en av kvinnene bak #stilleforopptak, skal vi legge opp til en paneldebatt for å diskutere sakens historie, hvor er vi og hvor veien går videre. Vi ser på det å ta opp debatten igjen offentlig et år senere som et essensielt i arbeidet mot å skape forandring. For ikke å bare la saken forbigå i det stille, men bli belyst, husket og diskutert. 

Ordstyrer for debatten er skuespiller og artist Nosizwe Baqwa, som både er engasjert i saken og har en unik egenskap til å stadig trekke samtalen til relevante og reflekterte holdepunkt. Anne E. Kokkinn, nestleder i Norsk Skuespillerforbund og kontaktperson for fornærmede, stiller som debattant og vil fortelle om NSF sin rolle og hvilket arbeid som har blitt gjort. 

Som en igangsettende del av programmet kommer Sofie Frost. Sofie Frost er skuespiller og slampoet. Hun har tatt Norge med storm med sine ærlige og personlige dikt om tabubelagte temaer. Det siste året har hun rukket å bli norgesmester og nordisk mester i slampoesi, samt komme til finalen i årets Norske talenter. Sofie har også vært finalist i Skamløsprisen og nominert Jenteprisen. Hun har vært en aktiv del av #metoo bevegelsen i Norge, og hatt en sterk stemme inn i de offentlige mediehusene. I kjølvannet av dette skrev hun et dikt; «Folk tror», som tar opp temaene rundt hennes møte med trakassering på arbeidsplassen.

Martin Eilertsen

Samnøy Foto

Moe Chakiri

Øyvind Eide

Samnøy Foto

bottom of page